Efter att ha övertidsförlorat mot Västervik vänder laget hem till NHK Arena för att ta sig an Karlskoga som har spelat upp sig under de senaste matcherna och nosar för första gången på väldigt länge på tabellplaceringarna som innebär säkrat kontrakt i HockeyAllsvenskan.

Det är ett Karlskoga fyllt med självförtroende efter att ha vunnit fyra av sina fem senaste matcher. Varav två av matcherna var mot topplagen IK Pantern och AIK. Som tidigare nämnt har man dessutom lämnat jumboplatsen, en plats man varit förankrad på i större delen av säsongen. Man är dessutom endast tre poäng från en säker plats i HockeyAllsvenskan. Det är ett mål Karlskoga kommer att göra allt i sin makt för att klara.

Timrå förlorade senast men är fortsatt serieledare. Man har fem poäng ner till tvåan Leksand men framförallt så har man 10 poäng ner till AIK, under finalstrecket. Man får dock inte ta ut något i förskott och kämpa för varje puck enda in i slutet. Leksand ångar på bakom i jakt på den åtråvärda förstaplatsen och Timrå behöver komma in i fortsättningsspelet med en bra känsla i laget. Framförallt så behöver man hitta ett sätt att göra mål sina chanser.

Vi närmar oss grundseriens slut. Endast fyra matcher återstår i jakten på de bästa förutsättningarna inför fortsatt spel. Två av dessa är hemmamatcher. Morgondagens match samt den sista matchen då vi tar emot Björklöven.Vi behöver ert stöd! Boka din biljett på http://tik.ebiljett.nu

Timrå klara för HockeyAllsvenska finalen!

Förutsättningar för kvällen var: Plockar Timrå tre poäng är laget klara för finalen och tre poäng är exakt var Timrå tog hem! Efter en småseg förstaperiod spräckte Dahlén målnollan och därefter var det bara köra på som gällde!

Timrå vaknar till efter halva perioden

Matchen inleds något avvaktade åt båda hållen. Knappt ens avblåsningar i de första 5 – 6 minutrarna. Därefter tar Timrå över. Man skapar en hel del bra chanser men lyckas inte få in pucken bakom Eriksson Ek i Karlskogakassen. Efter matchens första powerbreak small det dock till rejält! Timrå tog över matchen totalt och hade flera chanser på sig att ta ledningen. Trots spelövertaget och flertalet många bra lägen höll Karlskoga sin nolla perioden ut.

Dahlén kliver fram!

Timrå är det klart bättre laget inledningsvis. Detta spelövertag resulterar även i att Karlskogas #19 Rodrigo Abols drar på sig en utvisning. Därefter blev det ett powerplay som gav resultat! Jonathan Dahlén sprätter in matchens första mål i nättaket. Timrå fortsätter vara det bättre laget sätter press på Karlskoga. Efter cirka 8 minuter spelade åker Karlskogas Carl Berglund olyckligt in i sargen och får riktigt ont. Efter ett tag kommer han upp på benen men har rejält ont i överkroppen. Därefter får matchen lite känslor, spelarna blir smågriniga på varandra men undviker onödiga utvisningar.

Matchen går mer eller mindre fram och tillbaka under de nästkommande tio minutrarna där båda lagen skapar lägen som absolut hade kunnat resultera i mål men målvakterna är stabila i kvällens match.

Brattström får hålla nollan och Timrå är klara för finalen!

I den tredje perioden är det inledningsvis klart övertag för Karlskoga. Men Brattström sträcker på sig och klarar av ett par svettiga räddningar. Deras övertag resulterar sedemera i att Didrik Strömberg får åka och sätta sig i utvisningsbåset.  Timrå hinner knappt spela boxplay innan Johan Johnsson fångar upp pucken på blålinjen och kommer fri mot Karlskogas målvakt. Dock är han helt slutkörd och får ingen bra fart. Därefter spelar sig Timrå ur boxplay utan att släppa in ett mål.

Matchbilden vänder något efter utvisningen där båda lagen radar upp lägen. Med mindre än två minuter kvar trycker Timrå på enormt och skapar helt otroliga målchansern enda fram till att Emil Berglund kommer på högersidan och trycker in en retur! Därefter plockar Karlskoga målvakten i jakt på reducering men Timrå med Brattström i målet håller tätt – ännu en nolla för Brattström!

Kvällens vinst innebär att Timrå är klara för den HockeyAllsvenska finalen!

Dela: