För en vecka sedan blev Timrå klara serievinnare och därefter har vi gått och väntat på denna dag! Men nu är den äntligen här – Nu är det äntligen dags för att spela final mot Leksand!

Det är med spänning vi tar oss an den HockeyAllsvenska Finalen mot Leksands IF som slutade tvåa på 91 poäng, 8 poäng efter Timrå som slutade på 99 poäng.

Under lagens tidigare möten har Timrå gått segrandes ur matcherna tre gånger. Men nu är grundserien förbi och nu börjar samtliga lag om från ruta ett. Leksand och Timrå gör upp om att antagligen få möta Karlskrona HK i ett direktkval till SHL.

Nära konkurs – nu slåss de om en plats i SHL

Det är två klubbar som har brottats med eller har ekonomiska bekymmer som möts, men som med god hjälp från bland annat kommunerna räddats från konkurs.

Timrå vinner – efter galen suddenrysare

När Leksand och Timrå möttes för en vecka sedan var det heta känslor.

Och när den hockeyallsvenska finalen drog i gång på fredagskvällen var det precis likadant.

Timrå vann rysaren med 4-3 – men det skulle krävas förlängning för att skilja lagen åt.

Michael Parks avgjorde matchen efter sex minuter i numerärt överläge. Amerikanen hoppade in från utvisningsbåset, hakade på i en Timråkontring och pricksköt matchavgörande 4-3 bakom Robin Rahm i Leksandsmålet.

– Det här är fantastiskt. Viktigt att få den första segern, säger Parks till C More.

Bara minuterna innan segermålet hade Leksand pressat på för ett segermål, men en storspelande Henrik Haukeland räddade Timrå flera gånger om.

– Det var en bra känsla. Det är lättnad att mina lagkamrater döda utvisningen och att jag inte kostade mitt lag matchen, säger amerikanen.

Timrå har nu besegrat Leksand vid fyra av de fem gånger lagen har ställts mot varandra under säsongen. Den hockeyallsvenska finalen spelas i bäst av fem matcher. Nästa match spelas på söndag, i Leksand.

– Det är väldigt stort och sätter prägeln på hela serien. Det visar hur tät den här matchserien kommer att bli, de är ett bra lag, säger Michael Parks.

Målskytten skadad

Timrå tar alltså ledningen med 1-0 i matcher.

Enda smolken i Timrås glädjebägare var att 1–0-målskytten Filip Hållander tvingades kliva av med en skada.

 

Dela: