Timrå må ha säkrat seriesegern och kommer att ställas mot Leksand i den Hockey Allsvenska Finalen, men innan dess är det två viktiga matcher kvar att spela!

Tabellen för Timrås del må vara spikad, men att få komma in i ett finalspel med vinster i bagaget betyder otroligt mycket. Sen så är det alltid viktigt att besegra Modo…

Det är ett Modo som slåss för sin plats i slutspelsserien i Svenska Spel Trophy. Efter att ha besegrat Almtuna på straffar senast huserar man för tillfället på den sista slutspelsplatsen. Både Södertälje (samma poäng) och Vita Hästen (en poäng bakom) är Modo hack-i-häl och kommer att göra allt i sin makt för att vinna sina matcher – och hoppas på Modoförlust.

En förlust är även något som Timrå kommer att göra allt i sin makt att ge Modo. Man vann serien och har varit klara för seriefinalen, men det betyder inget i detta sammanhang. Det är Modo som står som motståndare, då kämpar man och sliter för att vinna – oavsett tabelläge! Som Jonathan Dahlén sa till Hockeypuls: ”– Det är aldrig betydelselöst att möta Modo. Jag skulle kunna bryta ett ben för att få avgöra mot Modo oavsett vilken match det är”.

Tidigare möten lagen emellan har slutat med tre vinster och totalt 10-2 i målskillnad för Timrå!

Timrå vinnare i länsderbyt – Modo missade chansen att ta ett stort steg mot slutspelsserien

Timrå IK var redan klara seriesegrare innan länsderbyt – Modo hade chansen att koppla greppet om åttonde platsen och ta ett stort steg mot slutspelsserien.
Men det var bortalaget Timrå som tog tre poäng efter John Westins segermål i tredje perioden.

Efter 5.38 av den första perioden höll sig Timrås Algot Landin framme efter en tilltrasslad situation framför Modomålet och tryckte in 0–1.

Hemmaspelarna protesterade och menade att pucken var blockerad, men domarna dömde mål.

Minuterna senare svarade Modo. Henrik Haukeland gav sig ut på en mindre lyckad tur bakom egen kasse, något som Magnus Häggström utnyttjade skoningslöst.

Häggström fick tag i pucken, rundade kassen och kvitterade till 1–1.

Modos lycka var dock kortvarig. Direkt efter tekning fick Alex Lavoie tag i pucken, vände sig om och spelade fram Jacob Olofsson som sköt 1–2 efter 8.43.

Med tre minuter kvar av perioden kvitterade hemmalaget när Patrik Karlkvist styrde in 2–2.

Det resultatet stod sig in i tredje perioden.

Där kopplade bortalaget greppet när Vilmos Galló fint spelade fram John Westin till 2–3 tidigt i perioden.

Det målet blev matchens sista och Timrå tog tre poäng. Timrå som i sista omgången tar emot Björklöven på hemmais.

Samtidigt som Modo blev poänglöst i derbyt går Södertälje mot en klar förlust hemma mot Almtuna, vilket gör att både Södertälje och Modo står kvar på 72 poäng inför sista omgången.

 

Dela: